Fitgirl.nl

Welke stiekeme dikmakers eet jij?

We willen allemaal slank zijn en gezond leven. Tegenwoordig zijn er allerlei gezonde producten te verkrijgen, zelfs bij de supermarkt. Maar, is wat wij daar dagelijks kopen als gezond product met een groen of blauw vinkje, wel écht zo gezond? Of zijn we, terwijl we denken gezond bezig te zijn, ons gewicht én onze gezondheid aan het saboteren?

Dikmakers

Er zijn veel stiekeme dikmakers die we allemaal wel eens eten en waarbij we denken dat ze gezond zijn. Welke producten zitten ertussen waarvan jij dacht dat ze goed voor je waren?

Muesli

De muesli die je in de supermarkten koopt, wordt vaak neergezet als gezond ontbijt en lijkt daarom een bewuste keuze. Helemaal als het verpakt zit in bakjes en dozen waar de liefdevolle productie en gezondheid vanaf lijkt te spatten. De werkelijkheid valt meestal tegen: het zijn vaak geen voedingsmiddelen die een meerwaarde voor je lijf hebben, alleen door de zorgvuldig vormgegeven verpakking lijkt dat zo. Want ook deze muesli bevatten vaak erg veel calorieën, een hoog vetgehalte en enorm veel toegevoegde suikers. Wil je echt een gezond ontbijt? Maak dan eens een havermout ontbijt, heerlijke overnight oats of een zelf gemaakte granola mix van noten en zaden.

Vruchtensap

Een andere stiekeme dikmaker is vruchtensap. Wanneer we gaan afvallen grijpen we naar de ‘gezonde’ vruchtensapjes. Helaas zijn vruchtensappen uit de supermarkt niet altijd een verantwoorde keuze. Een glas vruchtensap bevat meestal ontzettend veel suikers en dus ook veel calorieën. Het beste is dus om lekker zelf een gezonde smoothie te maken, dan weet je precies wat erin zit.

Saladedressings

Een eiwitrijke salade met groente of fruit is ontzettend gezond. Maar de kant en klare saladedressings daarentegen, zijn vaak erg vet of zitten bomvol suikers. Zo kan een ogenschijnlijke frisse yoghurtdressing vol zitten met crème fraiche of slagroom. Ga je uit eten? Vraag dan gewoon of de dressing apart geserveerd kan worden, dan bepaal je helemaal zelf of en hoeveel dressing je over de salade sprenkelt. Thuis of bij een saladebar kun je gemakkelijk je eigen vinaigrette maken. Olie en (balsamico) azijn staan er meestal bij, zo kun je je eigen hoeveelheden afmeten. Eén eetlepel olijfolie is al voldoende voor een salade. Voeg wat verse kruiden en gemalen peper toe voor een pittige smaak.

Over de gastauteur

We Love Home vindt dat jouw huis een plek moet zijn waar je je kan ontspannen en waar je thuis moet kunnen voelen. Het is een plek waar je opstaat in de ochtend, waar je kookt, eet, werkt, leest, ontspant en waar de mooiste herinneringen worden gemaakt.

We Love Home deelt handige tips, trucs en informatie voor een zorgeloos leven in een schone en gezonde omgeving.