Fitgirl.nl

Zoete aardappel frietjes

De frisse kruidige smaak van rozemarijn en de zoete smaak van zoete aardappel combineren goed! Maak een portie zoete aardappel frietjes met zelfgemaakte aioli als hartige snack of maak het als bijgerecht bij een lekker stuk vlees, gestoomde groenten of een visje.

Zoete aardappel frietjes

Soort gerecht: snack, diner
Porties: 2 personen
Bereidingstijd: 10 minuten
Oventijd: 40 minuten

Ingrediënten

  • 2 grote zoete aardappelen
  • Snuf grof zeezout
  • 4 (flinke) takken verse rozemarijn
  • Optioneel: 2 tenen knoflook

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 220 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Was de zoete aardappelen schoon en snijd ze in frieten. Verdeel alle zoete aardappel frietjes over de ovenplaat en bestrooi met blaadjes rozemarijn en grof zeezout. Knoflooktintje erbij? Pel dan twee teentjes knoflook, druk ze plak met een mes en leg ze tussen de frieten.

Zet in de oven voor 40 minuten. Kijk na die tijd even of ze goed gaar zijn. Schep de zoete aardappel frietjes op een schaal en haal de teentjes knoflook ertussenuit. Of serveer ze in twee kleine schaaltjes met wat zelfgemaakt aioli!

Over de gastauteur

Beaufood staat voor mooi eten. Eenvoudig, heerlijk en met echte smaken, liefst zo vers mogelijk. Een superfoodje hier en daar maar vooral mooie proucten van goede afkomst.

Je vind er recepten voor gezonde dips, makkelijke salades, zelfgemaakte glutenvrije broodjes of culinaire uitschieters. Voel je fijn in een gezond lichaam!