Blog

Romige pastasaus van avocado

Vind jij romige pastasauzen ook zo lekker? Dan is dit recept wat voor jou! Deze heerlijk romige pastasaus van avocado is snel te maken en zit boordevol vezels en goede vetten (omega-3 vetzuren). Een avocado bevat ook nog eens alle 18 aminozuren en veel vezels die er voor zorgen dat het eiwit uit een avocado gemakkelijk wordt opgenomen door het lichaam.

Wil jij meer gedetailleerd weten waarom een avocado zo gezond is? Lees dan hier verder.

Zelf pastasaus maken

Soort gerecht: Pastasaus
Tijd: 10 minuten
Porties: 2 personen

Ingrediënten

• Eetrijpe avocado
• 8 verse basilicumblaadjes
• Knoflook (ongeveer 1 teentje)
• Een eetlepel citroensap
• 2 eetlepels olijfolie
• Wat kruiden (zout/peper/paprika/chili) naar smaak
• Optioneel: parmezaanse kaas

Bereiding

Doe alle ingrediënten in een blender totdat je een gladde saus hebt. Je hoeft de saus niet te verwarmen, maar voegt hem simpelweg toe aan gekookte pasta.
Tip: deze saus smaakt lekker in combinatie met zalm.