Fitgirl.nl

Watermeloen met feta en munt

Met die hitte van de afgelopen én het aanhoudende mooie weer van de komende dagen is het belangrijk om veel water te drinken. Ook met voeding kun je je vochtbalans op peil houden. En wat is er nou sappiger dan een verse watermeloen?

Ook is dit recept een topgerechtje bij de barbecue of een zomerse borrel, omdat een watermeloen snel en op veel verschillende manieren te bereiden is. Het eet ook nog eens makkelijk als je er pizzapunten van maakt. Je kunt hem beleggen met zoete of hartige ingrediënten. Een hartige topping met feta, munt en balsamicostroop is een hele lekkere optie.

Benodigdheden:

1 dikke plak watermeloen of een aantal pizzapunten van de watermeloen
2 el feta
3 takjes verse munt en daarvan de blaadjes
2 el balsamicostroop

Bereidingswijze watermeloen met feta en munt

Snij een dikke plak van de meloen af en snij deze plak in acht pizza punten, of leg 8 pizza punten op een bord.

Verkruimel de feta erover. Druppel de balsamico stroop eroverheen en maak af met de muntblaadjes.

Super simpel, goed voor je vochtbalans én onwijs lekker!

Eeen fruitversie maken voor de kids kun je simpel maken door de watermeloen pizza af te maken met vers fruit als mandarijntjes, peer, stukjes appel, aardbeien, framboos etc. De munt past hier ook prima bij en een bolletje vanille ijs wordt vast met luid gejuich ontvangen ;-).

Over de Gastauteur

Beaufood staat voor mooi eten. Eenvoudig, heerlijk en met echte smaken, liefst zo vers mogelijk. Een superfoodje hier en daar maar vooral mooie producten van goede afkomst.

Je vindt er recepten voor gezonde dips, makkelijke salades, zelfgemaakte glutenvrije broodjes of culinaire uitschieters. Voel je fijn in een gezond lichaam!