Fitgirl.nl

Wat is een goed ontbijt? Powermousse!

Ontbijt als een keizer, lunch als een prins en diner als een bedelaar… Een goed en stevig ontbijt is belangrijk voor je gezondheid, je energielevel en je gewicht. Met voldoende vezels, waardoor je langer verzadigd bent en je dus niet al om 10 uur weer naar de koektrommel grijpt.

Wat is een goed ontbijt?

Een goed ontbijt is voedzaam en bevat veel vezels. Voedingsvezels vind je in verschillende graanproducten zoals ontbijtgranen (Brinta, havermout, Bambix, muesli etc.), brood (volkoren, meergranen en spelt), peulvruchten, groente, fruit, aardappelen en noten. Kies altijd voor een volkorenproduct, behalve na je training. Vandaag van gastauteur Marly: een werkelijk super lekker ontbijtje!

Ingrediënten:

  • 200 gram amandel- of kokosmelk (Alpro), unsweetened. Amandelmelk is van nature een goede bron van calcium en bevat verschillende soorten antioxidanten zoals vitamine E. Vitamine E voorkomt schade door vrije radicalen
  • 50 gram bevroren banaan (leg hem de avond van tevoren zonder schil in de diepvries). Bananen bevatten veel voedingsvezels en verschillende vitamines en mineralen zoals kalium, vitamine C en magnesium
  • 30 gram havermout: een bron van voedingsvezels en de bèta-glucanenvezels in havermout werken cholesterolverlagend
  • 100 gram diepgevroren rode vruchten (blauwe bessen, aardbeien en frambozen, kampioenen onder de antioxidanten)
  • 25 gram whey proteïne isolaat van Bodylab.nl, smaak aardbei of een andere smaak die je lekker vindt. Eiwitten dragen bij aan een verzadigend gevoel, stimuleren de groei en ondersteunen het herstel van spieren. Het voordeel van whey isolaat ten opzichte van normale whey is dat het zo goed als vrij is van lactose en de puurste vorm van eiwit. Het lichaam kan het dus goed opnemen en het zorgt bij dit ontbijt voor een romige structuur.

Omschrijving

Voeg alle ingrediënten bij elkaar in de blender. Zet de blender op ‘ijsblokjes stand’. Na 30 seconden zet je de blender ongeveer een minuut op de maximale stand. Is het mengsel te vast en mixt het niet goed? Voeg een beetje koud water bij. Je ontbijt is optimaal als je lepel erop blijft liggen.

Bon Appetit!

Voedingswaarde:

tabel

Over de gastauteur

Marly Nooijen is een leefstijldeskundige en stimuleert een gezonde en actieve leefstijl die bijdraagt aan de kwaliteit van leven en een gevoel van welzijn. Via intensieve on- en offline begeleiding geeft Marly advies, tips en handvaten om zo iedereen te helpen met het behalen van het gewenste resultaat.