Fitgirl.nl

Vijgen salade met geitenkaas, parmaham en peer

Op zoek naar een lekkere, kleurrijke salade met een verrassende smaak? Probeer dan eens de vijgen salade met geitenkaas, parmaham en peer.

De vijg is de vrucht van de vijgenboom, van oorsprong vrij droog en zoet van smaak. Verse vijgen zijn tegenwoordig steeds vaker verkrijgbaar in supermarkten en groentewinkels. Maak eens deze salade met verse vijgen, peer, geitenkaas, parmaham en een frisse honing dressing

Vijgen salade

Soort gerecht: bijgerecht, voorgerecht, lunch
Bereidingstijd: 15 minuten
Aantal: 4 personen

Ingrediënten

  • 75 gram sla (bijvoorbeeld eikenblad sla)
  • 4 grote, verse vijgen
  • 125 gram verse geitenkaas
  • 6 plakken parmaham
  • 1 peer (groot)
  • 75 gram walnoten
  • 1 el honing
  • 2 el olijfolie
  • 1 el citroensap
  • Peper en zout

Bereiding vijgen salade

Snijd de vier grote vijgen in kwarten. Schil vervolgens de peer en snijd ook deze in stukjes. Meng de olijfolie, honing, citroensap en een snufje peper en zout door elkaar. Meng de eikenblad sla met de in stukjes gesneden vijgen en peer. Voeg daarna ook walnoten toe en meng de dressing door de vijgen salade. Leg als laatste de plakjes parmaham en verse geitenkaas over de salade.

Over de gastauteur

Op leukerecepten.nl vind je een groot aantal heerlijke recepten, kooktips en leuke blogs. Op zoek bent naar een recept voor een gezellig diner, tapasavondje, snelle maaltijd, high tea, of een feestje? Op leukerecepten.nl vind je het allemaal.