Fitgirl.nl

Sushi dessert

Wat is een leuke afsluiter na een sushi diner? Een origineel sushi dessert natuurlijk! Dit lekkere nagerecht met fruit en zoete dessertrijst ziet er niet alleen leuk uit, maar smaakt ook heerlijk!

Sushi dessert:

Soort gerecht: nagerecht
Bereidingstijd: 50 minuten
Aantal: 16 stuks

Ingrediënten

  • 200 gr dessertrijst
  • 300 ml water
  • 400 ml kokos melk
  • 1 zakje vanille suiker
  • 3 el suiker
  • Garnering voor je sushi dessert (bijvoorbeeld kiwi, kokos, mango, aardbeien, munt)

shop

Bereiding

Breng de dessertrijst aan de kook met water, kokos melk, het zakje vanille suiker en de gewone suiker. Laat de dessertrijst zo roerende 12 a 13 minuten zachtjes pruttelen. Als het al het vocht opgenomen is en er een witte brij van dessertrijst is ontstaan, haal je de pan van het vuur en laat je de rijst afkoelen.

Was, schil en snijd ondertussen de garnering in plakjes of leuke vormpjes. Als de dessertrijst grotendeels (of zelfs helemaal) is afgekoeld, kun je beginnen met het maken van sushi vormpjes. Maak je handen een beetje nat met water (licht vochtig) en haal een kleine lepel dessertrijst uit de pan. Kneed dit voorzichtig tot een langwerpig sushi vormpje.

Leg deze vormpjes op een mooie schaal of een leuk bordje speciaal voor sushi en leg de door jou gekozen garnering er op. De kokos kun je in kleine stukjes snijden en voorzichtig in de vormpjes van dessertrijst steken. Bewaar je sushi dessert met fruit in de koelkast of serveer het direct.

Over de gastauteur

Op leukerecepten.nl vind je een groot aantal heerlijke recepten, kooktips en leuke blogs. Op zoek bent naar een recept voor een gezellig diner, tapasavondje, snelle maaltijd, high tea, of een feestje? Op leukerecepten.nl vind je het allemaal.