Fitgirl.nl

Spinazie salade met verse aardbeien, feta en balsamico dressing

Je koppelt het woord salade al snel aan een gezonde maaltijd. Want met rucola of spinazie aan de basis, vis, vlees, gevogelte, groenten of fruit, heb je al snel een gezonde maaltijd op tafel staan. Wil je het net even anders? Denk dan aan een kleurrijke topping van superfoods, zoals een handje acai bessen, goji bessen of hennep zaad bijvoorbeeld.

Wil je een gezonde salade ook gezond houden? Zorg dan voor een gezonde dressing. In restaurants zitten de dressings vaak afgeladen met suikers of zijn ze behoorlijk vet. Ga je uit eten? Dan kun je altijd vragen of de dressing apart van de salade mag. Dan kun je zelf beslissen hoeveel je erover doet. Thuis kun je natuurlijk helemaal zelf kiezen welke ingrediënten je toevoegt aan de dressing en hoeveel je ervan gebruikt. Bij de recepten van FitGirl kun je ideeën opdoen voor gezonde dips en dressings.

In de zomer is het heerlijk om vers fruit aan je spinazie salade toe te voegen. En daarmee kun je eindeloos variëren. Spinazie salade met verse aardbeien, feta en balsamico dressing is ontzettend makkelijk en snel te maken. De dressing bestaat uit vier simpele ingrediënten. De zoete, rode aardbeien maken de salade mooi om te zien en ze smaken heerlijk in combinatie met de balsamico dressing. De ingrediënten zijn voldoende voor 2 grote salades of 4 kleine.

Ingrediënten:

  • 4 kopjes verse bladspinazie, gewassen
  • 1 kopje verse aardbeien, gewassen en gesneden
  • ½ kopje feta kaas, verkruimeld

Ingrediënten balsamico dressing:

  • 2 el olijfolie
  • 2 tl balsamico azijn
  • 1 tl vloeibare honing
  •  ¼ tl zout

Bereidingswijze spinazie salade:

Verdeel de verse bladspinazie over de borden en strooi de gesneden verse aardbeien en de verkruimelde feta kaas erover. Meng olijfolie, balsamico azijn, honing en zout in een klein schaaltje. Doe er even een dekseltje overheen en schud even goed door elkaar. Giet de dressing over de spinazie salade. Zo simpel. Zo vers. Zo smaakvol.