Fitgirl.nl

smoothie met bosbessen en ananas

Geen één voedingsmiddel bevat alle voedingsstoffen die jij nodig hebt op een dag. Daarom is het belangrijk om gevarieerd te eten. Een gezond voedingspatroon bevat de macronutriënten koolhydraten, eiwitten en vetten. Bovendien krijg je, als je gezond eet en drinkt, ook het merendeel van alle essentiële vitamines en mineralen binnen. De smoothie met bosbessen en ananas bevat veel van deze essentiële vitamines en mineralen. Je lichaam is een slimme machine die de stoffen die nodig zijn om goed te functioneren makkelijk uit je voeding opneemt.

Vind je het moeilijk om ’s ochtends een hap door je keel te krijgen? Dan zijn smoothies ideaal. Begin met een basis van zuivel of sap en kies verder ingrediënten die je lekker vindt zoals mango of voor een groene smoothie wortel, spinazie en avocado. Ben je geen liefhebber van vloeibare smoothies? Je kunt ook kiezen voor de smoothie bowl: een smoothie in een kom. Origineel, kleurrijk en gezond.

Smoothies zijn geweldig voor een snel ontbijt, na de training en voor onderweg. Het beste van alles: de combinaties zijn eindeloos en je kunt ze ontzettend voedzaam maken. De smoothie met bosbessen en ananas heeft een verrassend lekkere smaak. Bosbessen geven je smoothie een mooie diepe, paarse kleur. Ook buiten het seizoen kun je ze vinden in de vriezer bij de supermarkt. Je kun ze toevoegen aan je yoghurt, overnight oats of gebruik ze in je smoothie. Bosbessen zijn een goede bron van anti-oxidanten en bevatten weinig calorieën: gemiddeld 42 calorieën per 100 gram.

shop

De smoothie met bosbessen en ananas zit vol met goede voedingsstoffen. De Griekse yoghurt voegt eiwitten toe aan je smoothie en gebroken lijnzaad is een goede bron van vezels en omega 3-vetzuren. De ananas geeft de smoothie een tropische smaak.

Smoothie met bosbessen en ananas:

Porties: 2

Ingrediënten:

  • 1 kopje ijsklontjes
  • 1 kopje verse bosbessen
  • ½ kopje verse ananas, in blokjes gesneden
  • 1 kleine banaan
  • 120 gram Griekse yoghurt (0% vet)
  • 2 el gebroken lijnzaad
  • 1 kopje water

Bereidingswijze:

Combineer alle ingrediënten in de blender in de aangegeven volgorde.
Mix tot een gladde massa.

smoothie met bosbessensmoothie met bosbessen

 

  • Ro

    Lekker hoor