Fitgirl.nl

Slawraps met een sojasausje

‘Gewone’ wraps uit de supermarkt zijn gemaakt van tarwe en bevatten gluten en toevoegingen. Je kunt natuurlijk zelf wraps maken, maar een andere gezonde variant is wraps maken van slabladeren. Deze slawraps met een sojasausje zijn gezond, licht en heerlijk voor een zomerse avond.

Wist je dat ‘wrap’ komt van ‘to wrap’, wat inpakken betekent? Je kunt de wraps met je handen eten of als je dat handiger vindt met mes en vork.

De ingrediënten sla, mango, wortel en komkommer bevatten alle vier magnesium dat een belangrijk mineraal voor je is. Voeg je er nog eens tarwekiemen of rode radijs aan toe dan geef je het gerecht nog een extra magnesium boost.

Magnesium is een mineraal, net als calcium, zink of ijzer. Mineralen zijn belangrijk voor je gezondheid, omdat ze ervoor zorgen dat vitaminen hun werk kunnen doen in je lichaam. Lees hier meer over magnesium en wat het voor je doet.

Sale FitGirl

Benodigheden voor 6 slawraps

6 grote slabladeren
1 mango
1 wortel
1 komkommer
Tauge
Optioneel: kiemen. Kies je voor tarwe of rode radijskiemen dan geef je dit gerecht nog een extra magnesium boost.

Benodigdheden voor het sausje

6 el sojasaus
Scheutje agavesiroop
1 el sesamzaadjes

Bereidingswijze

Meng in een kommetje de sojasaus, agavesiroop en sesamzaadjes.

Was de slabladeren en snijd de mango, wortel en komkommer in reepjes. Vul de slabladeren met de reepjes, taugé en kiemen. Schenk wat sojasaus over de slawraps. Vouw de slawraps dicht en zet vast met een prikker.

Over de Gastauteur

'Eat good, feel good! Dat is waar Feelgoodbyfood voor staat. Feelgoodbyfood is een website over gezond, puur en bewust eten om anderen te informeren en te inspireren. Je vindt er onder anderen een blog, gezondere varianten op ongezonde producten, tips & weetjes, eetdagboeken, toepasselijke pure recepten en nog veel meer inspiratie.

Feelgoodbyfood wil later ervaren dat gezond eten een levensstijl is. Een leven vol energie.'