Fitgirl.nl

Overnight oats met acai bessen en pecannoten

Wil je de dag goed beginnen? Probeer dan eens een gezond havermout ontbijt. Het is een bron van eiwitten en complexe koolhydraten, dat ervoor zorgt dat je lang een vol gevoel houdt. Havermout bevat relatief weinig calorieën en kan daarom een goed hulpmiddel zijn als je wilt afvallen.

Je kunt het ’s ochtends even koken in een pannetje met melk of water. Maar ook de koude variant, de overnights oats (havermout die je een nacht in de week zet), zijn lekker romig en heerlijk fris voor de warme dagen. Een leuke bijkomstigheid is dat havervlokken erg goedkoop zijn. Je hebt het ontbijt is in een handomdraai op tafel hebt staan én je kunt eindeloos variëren met de topping.

Overnight oats

Zet ‘s avonds de havervlokken in een kommetje  met water, amandelmelk of soja melk. Net wat je lekker vindt. Voeg naar smaak wat kaneel toe. Dek het kommetje af en laat het een nacht weken in de koelkast. De volgende ochtend haal je de overnight oats uit de koelkast en roer je het even door. Breng je havermout ontbijt op smaak met toppings die jij lekker vindt. Denk aan granaatappel, goji bessen, chia zaadjes, hennepzaadjes, acai bessen, lijnzaad of cranberry’s bijvoorbeeld. Ook amandelschaafsel, walnoten en kokosrasp doen het prima in combinatie met je overnight oats.

Een havermout ontbijt zorgt ervoor dat je de juiste voedingsstoffen binnenkrijgt waardoor je energiek blijft. Het fijne van dit ontbijt is dat je er een voldaan gevoel van krijgt. Je kunt er lang op teren voordat je weer trek krijgt.

Ingrediënten overnight oats:

  • 250 ml water
  • Kopje havervlokken
  • 1 tl kaneel
  • Handje acai bessen
  • Walnoten of pecannoten

shop

Bereidingswijze:

Doe het kopje havervlokken (meer of minder, naar behoefte) in een pannetje water en zet het op een middelhoog vuur. Wanneer het kookt zet je het vuur laag en laat je het ongeveer 5 minuten zachtjes doorkoken. Liever koud? Kies dan voor de overnight oats. Hoe je dit klaar maakt zie je hierboven onder het kopje overnight oats.

Tip voor het toevoegen van extra eiwit:

Je kunt heel gemakkelijk een scoop whey eiwitten aan het water toevoegen en meekoken. Kies de smaak die jij lekker vindt. Goed roeren zodat er geen klontjes ontstaan. Dit maakt het gerecht ideaal als post-workout meal. Doe de havermout in een kommetje en roer er naar wens een theelepel kaneel doorheen. Strooi als laatste de walnoten en de bosbessen erover.