Fitgirl.nl

Maca smoothie met amandelpasta

Nog niet bekend met maca? Of maca poeder? Probeer het eens toe te voegen aan je smoothie. Maca poeder komt van een wortel, welke van oorsprong Peruaans is.  De maca smoothie van bevroren banaan, maca poeder, amandelmelk, amandelpasta en vanille extract is lekker romig, zoet en voedzaam.

Maca heeft een nootachtige smaak en gaat dus goed samen met op noten gebaseerde, romige recepten. Als je de maca an sich proeft, zul je merken dat het zowel zoet als kruidig is. Iets meer over de voedingswaarde van maca: het is een goede bron van eiwitten en vezels, rijk aan vitamine B, vitamine C en vitamine E en de mineralen calcium, ijzer, magnesium, kalium en jodium. Het is een krachtige, heerlijke poeder en het is de perfecte aanvulling op deze smoothie.

De ingrediënten van de maca smoothie vind je in de schappen van de supermarkt of de natuurwinkel. De smoothie is makkelijk te maken en staat binnen mum van tijd op tafel. Het enige wat je nodig hebt is maca poeder, twee bevroren bananen, amandelmelk, amandelpasta en vanille-extract. De combinatie van deze ingrediënten is heerlijk.

Maca smoothie met amandelpasta:

Voorbereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 5 minuten
Porties: 1

Ingrediënten:

 • 2 bevroren bananen
 • 1 kopje ongezoete amandelmelk
 • 1 el amandelpasta
 • 1 volle eetlepel maca poeder
 • ½ tl vanille-extract
 • Optioneel: amandelen voor de garnering

Bereidingswijze:

Doe alle ingrediënten in een krachtige blender en mix 2-3 minuten tot een glad en romig geheel.
Giet de maca smoothie in een glas en genieten maar!

Maca smoothieMaca smoothieMaca smoothie

Voor meer verrassende smoothie recepten kun je eens een kijkje nemen bij de gezonde recepten van FitGirl. In het kenniscentrum van FitGirl kun je terecht voor meer informatie over krachttraining voor vrouwen, gezonde voeding, mindset en herstel. De artikelen in het kenniscentrum zijn wetenschappelijk onderbouwd maar makkelijk te lezen. In de webshop van FitGirl kun je terecht voor lifestyle supplementen, sportkleding en fitness accessoires. Neem een kijkje en laat je inspireren.

 • Robin de Laar

  Hi,

  Ik heb op hier het volgende doseringsadvies gevonden voor Maca:

  Algemene dosering > 1 x per dag 10 gram Maca
  Bij specifieke ondersteuning > 2 x per dag 10 gram of 1 x per dag 20 gram Maca

  Als ik Maca wil gebruiken voor het balanceren van mijn lichaam, en mij gewoon weer fit kan voelen, hoeveel gebruik ik kan per dag in een smoothie???