Fitgirl.nl

Bananenbrood muffins

Een heerlijke en gezonde snack om vooruit te maken zodat je de rest van de week weer kunt genieten.

Benodigdheden:

  • 2 grote bananen
  • 100 gram havermoutmeel (fijngemalen havermoutvlokken)
  • 100 gram volkorenmeel
  • 2 eieren
  • 3 el kokosolie
  • 2 tl bakpoeder
  • 3 el agavesiroop/ahornsiroop
  • 2 el sojamelk/amandelmelk

Optioneel:

  • rozijnen/cranberries
  • walnoten/zonnebloempitten/pompoenpitten

Bereidingswijze van de bananenbrood muffins:

Verwarm de oven voor op 175 graden. Prak de bananen fijn met een vork. Je kunt havermoutvlokken fijn malen in een keukenmachine. Meng het havermoutmeel, volkorenmeel, banaan en eieren goed door elkaar. Voeg nu de gesmolten kokosolie, bakpoeder, agavesiroop en sojamelk ook bij het mengsel. Als je het lekker vindt, kun je er nog rozijnen en pitten of noten aan toevoegen. Meng alles goed door elkaar en verdeel over de muffin vormpjes. Plaats in de oven voor ongeveer 30 minuten. Je kunt er natuurlijk ook een groot bananenbrood van maken. Gebruik dan een cakevorm. De baktijd bedraagt dan ongeveer 45 minuten.

Over de Gastauteur

Inge is moeder en sportliefhebber met een healthy lifestyle. Op haar blog The Health Chick wil ze anderen laten zien hoe je op een leuke en simpele manier sport, voeding en mindset kunt combineren om zo een happy en healthy lifestyle voor jezelf te creëren.