Fitgirl.nl

Gezonde kindertraktaties maken doe je zo!

De tijd van zakjes paprikachips trakteren is inmiddels wel voorbij. En waarom zou je ongezond trakteren als er genoeg lekkere en verantwoorde alternatieven zijn?

Variatie in voeding

Gezonde voeding is belangrijk voor kinderen. En dat geldt niet alleen voor de hoofdmaaltijden maar ook voor tussendoortjes. Als kinderen gezond en gevarieerd eten krijgen ze vrijwel alle essentiële vitamines, mineralen en spoorelementen binnen.

Is gezond saai?

Voor kinderen wordt gezond eten al snel saai. Hoe maak je een maaltijd gezond en vooral, hoe maak je een gezonde maaltijd leuk? Met de voorbeelden van FitGirl maak je lekkere, voedzame tussendoortjes voor thuis, onderweg of op school. Want als we dan toch gezond willen trakteren, kunnen we er net zo goed wat leuks van maken toch?

gezonde kindertraktaties maken gezonde kindertraktaties maken

Eten met een verhaal

Zijn ze niet geweldig?! Tover de saaie lunch om in een stoere traktatie met een verhaal. En laat je kinderen vooral zelf helpen met het bedenken en maken ervan. Afhankelijk van hun leeftijd kun je ze groenten laten wassen of snijden, in de pan roeren of dingen aangeven uit de koelkast. Iets minder stoer, maar wel heel erg schattig, zijn de versierde pannenkoeken. Maak zelf gezonde pannenkoeken, gebruik je fantasie en versier ze met een mooie topping.

Smoothies

Met een paar lekkere, verse ingrediënten en een blender maak je in een handomdraai een gezond ontbijt, een voedzame lunch of een vitaminerijk tussendoortje. Ook voor kinderen zijn smoothies een makkelijke manier om hun dagelijkse portie groente en fruit binnen te krijgen. Het leuke aan smoothies is dat je er van alles in kunt doen. Maar net wat ze lekker vinden. Verschillende soorten fruit, diverse groentes of een combinatie hiervan. Zuivel, vruchtensap en superfoods, zoals hennepzaadjes, gebroken lijnzaad of een schepje macapoeder. De mogelijkheden zijn eindeloos. Bij FitGirl vind je veel verschillende smoothie recepten, zodat je volop kunt variëren.

shutterstock_170665928 shutterstock_154314008

shutterstock_217098214

Creatief met fruit

Voor de allerkleinsten is een vormpje van fruit een prima traktatie, maar het is niet zo heel vrolijk om uit te delen. Dus waarom ook niet creatief zijn met fruit? Maak je een traktatie voor een stoere jongeman? Dan tover je die saaie grannies gewoon om tot een groen monster! Een traktatie voor een kinderfeestje? Dip een paar appeltjes in chocola of glazuur, en strooi er wat vrolijke, gezonde sprinkles overheen. Wat denk je van raw cacao, cranberry’s, kokosrasp en verschillende zaden?

shutterstock_247666123 Gezonde kindertraktaties maken

Ice pops!

Voor in de zomer zijn zelf gezonde ijsjes maken een leuk idee. Je hebt er bovendien weinig voor nodig: ingrediënten die de kids lekker vinden, ijsvormpjes (of plastic bekertjes), een staafmixer of blender en een vriesvakje. That’s it. Je kunt kiezen voor een basis van vruchtensap of zuivel, die je mengt met vruchten als banaan, aardbeien, bosbessen of ander rood fruit. Dan even de staafmixer erin of alles samen in de blender, zodat je een stevige mousse krijgt. Deze mousse verdeel je over de ijsvormpjes, die je vervolgens in de vriezer zet. Een paar uur wachten en voilà: klaar zijn je gezonde ijsjes.

Bodyhoop op Fitgirl