Fitgirl.nl

Gezonde groente snacks van pulp

Ben je gek op gezonde smoothies en kleurrijke groente sapjes? Dan heb je waarschijnlijk regelmatig restjes over. Het is zonde om de overgebleven pulp van de groente die je hebt gejuiced weg te gooien. Sterker nog, je kunt creatief zijn en de pulp gebruiken voor een lekker en gezond recept.

Groente pulp en fruit pulp zit vol met vezels, die je bij het drinken van een smoothie, fruitsapje of groentesapje niet meer binnen krijgt. Dit filter je er immers uit. Maar daar hebben wij wat op gevonden met dit recept voor zoete, gezonde groente snacks. Het klinkt misschien niet erg aantrekkelijk, maar deze gezonde groente snacks zijn niet alleen heel makkelijk en snel te maken, ze zijn ook nog eens ontzettend lekker! De groente snacks zijn heerlijk zoet van smaak.

Gezonde groente snacks

Soort gerecht: snacks, tussendoortje, vegetarisch
Bereidingstijd: 15 minuten
Aantal: 4 personen

Ingrediënten

  • 600 gram groente en/of fruit pulp (van bijvoorbeeld appels, wortelen en gember)
  • cacao nibs, geraspte kokos of hennep zaadjes
  • 50 gram gedroogd fruit (kies wat je lekker vindt, denk bijvoorbeeld abrikozen, pruimen of perzik)
  • 175 gram dadels (zonder pit)
  • 25 gram gedroogde kokos
  • 1 tl kaneel

Bereidingswijze groente snacks

Doe alle ingrediënten, behalve de cacao nibs, de hennep zaadjes of de geraspte kokos, in een krachtige blender of in de keukenmachine. Mix de ingrediënten goed tot een mengsel. Vervolgens maak je van dit mengsel kleine, ronde groente balletjes. Rol de zoete groente snacks vervolgens door het hennep zaadjes, de cacao nibs of de geraspte kokos en leg ze op een schaal om op te dienen.

Gastauteur Urban Superchefs

Urban Superchefs gaat voor een bewust en gezond leven, want aan het einde van de dag voel je je lekkerder, heb je meer positieve energie én hoef je niet na te denken over calorieën, weegschalen en andere stress verhogende dieet sprookjes.