Fitgirl.nl

Gezonde banaan chocolade lollies

Lollie met banaan en chocolade

Super leuk en gezond hapje voor de kids als de temperaturen gaan stijgen. Maak deze gezonde banaan chocolade lollies, lekker en verantwoord!

Blij van bananen

Waarom worden we zo blij van bananen? En kinderen dus ook? Bananen geven je een boost omdat ze rijk zijn aan vezels en natuurlijke suikers bevatten. Waardoor je geen onnatuurlijke bloedsuikerpiek krijgt maar een goede, gezonde boost. Eet een paar bananen lollies voordat je gaat spelen of sporten. Bovendien zorgen bananen voor een goede spijsvertering. Omdat bananen zo vezelrijk zijn, zijn ze een cadeautje voor je darmen.

Dan zit er, wat een verrassing, ook nog een stofje in de banaan, tryptofaan. Dit wordt omgezet in serotine, ook wel bekend als het gelukshormoon. Nog een reden om voor de banaan te kiezen.

Wist je trouwens dat apen de banaan aan de achterkant pellen? Juist! Precies aan de andere kant dan dat wij mensen dat gewend zijn. Probeer het maar eens, het gaat verbazingwekkend gemakkelijk.

Ingrediënten

  • 2 bananen
  • 100 gr pure chocolade (gebruik het liefst een reep met 70% cacao)
  • 1 eetlepel kokosrasp en/of fijngehakte pistchenootjes
  • 16 lolliestokjes, ijsstokjes of stokjes voor cakepops

Materialen

  • Bakpapier
  • Pan met kom (voor au bain marie smelten van de chocolade)

Bereidingswijze

Betrek je kind bij de bereiding, zij vinden het vaak hartstikke leuk om te helpen in de keuken en hoe leuk is het om deze banaan lollies te dippen in de chocolade? Pel de bananen en snijd elke banaan in 7 a 8 gelijke plakken. Leg de stukjes banaan op een stuk bakpapier en steek de stokjes er in. Bevries ze minimaal 2 uur in de vriezer, even geduld, hierdoor gaan ook de stokjes beter vast zitten. Smelt voordat je de bananen uit de vriezer haalt de chocolade au bain marie in een kom boven een pan met heet water. Zet de pistache en/of kokos alvast klaar.

Over de gastauteur

Op leukerecepten.nl vind je een groot aantal heerlijke recepten, kooktips en leuke blogs. Op zoek naar een recept voor een gezellig diner, tapasavondje, snelle maaltijd, high tea, of een feestje? Op leukerecepten.nl vind je het allemaal.
Je vindt er recepten voor gezonde dips, makkelijke salades, zelfgemaakte glutenvrije broodjes of culinaire uitschieters. Voel je fijn in een gezond lichaam!