Fitgirl.nl

Fruit op de BBQ: Verse mango!

Op de mooie zomeravonden kan de barbecue weer tevoorschijn komen. Wat is er gezelliger dan buiten hapjes eten met familie en vrienden? Gegrilde groenten en fruit op de bbq zijn ook heel geschikt als je liever voor een gezonder alternatief kiest.

Vervang sausjes en kruidenboter

De sausjes bij de BBQ zitten vaak vol met toegevoegde suikers. Bij de gezonde recepten van FitGirl vind je creatieve en gezonde alternatieven. Probeer eens de hummus van rode biet of de komkommer walnoten dip. Lekker en mooi om op tafel te zetten.

Gezonde snacks

Vervang het broodje met saté saus eens door een gezonde snack. Denk aan gevulde eieren met avocado of canapés met gerookte zalm. Gezonde snacks boordevol eiwitten en omega 3-vetzuren.

Vis pakketjes

Vis wordt vaak vergeten op de barbecue. Probeer eens een vispakketje met groenten. Je maakt dit in een handomdraai klaar door de vis en de groenten in een stukje aluminiumfolie te vouwen en op de barbecue te leggen. Je kunt eindeloos variëren met vis pakketjes. Denk eens aan kabeljouwfilet met maiskolfjes en paprika, tilapia met courgette, tomaat en verse knoflook of verse garnalen met een dressing van citroen en munt. Kijk eens bij de bbq recepten van FitGirl. Er staat vast wel iets tussen wat je lekker vindt.

Salades

Salades doen het altijd goed bij de barbecue. Doe bij FitGirl ideeën op en maak eens zelf een kleurrijke, zomerse salade. Denk aan een frisse salade met mango, cottage cheese en bacon, een salade met gegrilde kip en avocado of kies voor vis: de gegrilde garnalen salade is heerlijk licht voor de warme zomeravonden.

Groenten en fruit op de bbq

Gegrilde groenten en fruit op de houtskool bbq zijn lekker en bevatten weinig calorieën. Door stukken paprika, champignons, ui en tomaat aan een takje rozemarijn te rijgen, maak je een kleurrijke groentespies. Je kunt ook denken aan fruitspiesjes met aardbeien, stukken appel en peer. Of vul een pakketje van aluminiumfolie met je favoriete groenten en kruiden. Mais, courgette en aubergine kun je ook los op de barbecue leggen.

Echt heerlijk op de barbecue is verse mango. Vet het rooster goed in, zodat ze niet blijven plakken. Sprenkel er een beetje limoensap en honing over. De geur alleen al is heerlijk.

Geniet van fruit op de bbq!