Fitgirl.nl

Frietjes van polenta

FRIETJES Yummie! Eerder schreven we op Fitgirl al over zoete aardappelfrietjes en nu vind je hier een recept van een andere variant, namelijk: frietjes van Polenta met Italiaanse kruiden. Polenta is gekookt maismeel en wordt heel veel gebruikt in de Italiaanse keuken. Het is niet duur en supersnel klaar…. Lees je mee?

Ingrediënten:

500 ml water
1 blokje kippenbouillon
100 gram polenta
Olijfolie
Italiaanse kruiden (of alleen rozemarijn)
Knoflookpoeder
Himalayazout
Zout & peper
Optioneel: parmezaanse kaas

Bereidingswijze van de frietjes van polenta:

Breng water met een bouillonblokje aan de kook en voeg dan stapsgewijs, beetje bij beetje, de polenta toe. Voeg een beetje zout en peper toe en kook (al roerend) in ongeveer 10-15 minuten op een laag vuur. Leg een stuk bakpapier in een ovenschaal of op een bakplaat met rand. Giet de polenta erin en verdeel gelijkmatig met een lepel. Laat ongeveer 45 minuten afkoelen in de koelkast (niet afdekken!).  Snijdt, zodra de polenta is afgekoeld, lange frietjes. Besprenkel ze met olijfolie en kruidt ze dan met de Italiaanse kruiden, knoflookpoeder en het himalayazout.

In de pan:
Verhit een beetje ghee/kokosolie/boter/olijfolie in de pan en bak de gekruide polenta frietjes tot ze goudbruin zijn.

In de oven:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bak 45-60 minuten in de oven op 200-220 graden tot de frietjes goudbruin en knapperig zijn. Draai de frieten af en toe.

Over de Gastauteur

Kim is student en wil met haar blog eatcleanqueen.nl laten zien dat gezond(er) eten niet vervelend of ingewikkeld hoeft te zijn. Haar recepten zijn veelal geïnspireerd door Amerikaanse lekkernijen, die eigenlijk niet zo goed in een gezonde levensstijl passen. Ze probeert hier als het ware een mouw aan te passen, door creatief om te gaan met verschillende ingrediënten.