Blog

Tortilla rolletjes met carpaccio, parmezaanse kaas en pesto

Carpaccio. Een populair Italiaans voorgerecht. Een gerecht van dungesneden rauw rundvlees, op smaak gebracht met een dressing, pesto en parmezaanse kaas. Carpaccio is niet meer weg te denken uit restaurants, maar ook in de thuiskeukens ontwikkelt zich een trend.

Wil je eens iets anders dan de gebruikelijke carpaccio? Probeer dan eens de tortilla rolletjes met carpaccio, groene pesto en parmezaanse kaas van leukerecepten.nl. Heerlijk als voorgerecht of als gezellig hapje bij de borrel.

Carpaccio recept

Soort gerecht: voorgerecht, borrelhapje
Bereidingstijd: 20 minuten en 1 uur wachten
Porties: 18 stuks

Ingrediënten

  • 120 gram dun gesneden rundercarpaccio
  • 3 tortilla wraps
  • 3 el parmezaanse kaas
  • 2 el groene pesto
  • 3 el pijnboompitten
  • 1 handje sla

Keukenspullen

  • Saté prikkers
  • Aluminiumfolie

Bereiding tortilla rolletjes met carpaccio, parmezaanse kaas en pesto

Leg een tortilla wrap op een snijplank. Besmeer de wrap met de groene pesto en verdeel de dun gesneden rundercarpaccio over de hele oppervlakte van de wrap. Bestrooi de tortilla wrap met de parmezaanse kaas, sla (bijvoorbeeld rucola) en pijnboompitten. Pitten krijgen meer smaak door ze voor gebruik even te roosteren. Je kunt er dus voor kiezen de pijnboompitten voor gebruik even kort te roosteren in een koekenpan.

Vervolgens rol je de tortilla wrap op. Je kunt op het einde wat extra groene pesto op de wrap doen om hem zo als het ware dicht te plakken. Pak de wraps goed strak in een stuk aluminiumfolie en leg ze minimaal 1 uur in de koelkast. Daarna snijd je de wrap in stukjes en prik je er een prikker doorheen. Heb je morgen een feestje? Je kunt de wraps rustig een dag van te voren al maken en op de dag zelf pas in stukjes snijden.