Fitgirl.nl

Caprese snacks

Tijdens de warme zomeravonden komt de barbecue regelmatig tevoorschijn. Gezellig! Het voorgerecht bestaat vaak uit stokbrood met kruidenboter of saté saus en voor het hoofdgerecht staan speklapjes, hamburgers en worstjes op het menu. Lekker. Maar calorieën bommetjes zijn het wel! Er zijn genoeg gezonde en creatieve alternatieven. Denk eens aan gegrilde groenten, vis pakketjes en fruit spiesjes op de barbecue en gezonde hapjes vooraf, zoals caprese snacks. Heerlijk voor bij de BBQ of op een feestje. De hapjes zijn gezond, bevatten weinig calorieën en zijn makkelijk klaar te maken. 

Ingrediënten caprese snacks:

  • 1 beker sherry tomaatjes.
  • 1 zakje mozzerla
  • Paar blaadjes verse bladspinazie
  • saté prikkers, iets langer dan normaal.

Bereidingswijze:

Halveer de tomaatjes en snijd de mozzarella in blokjes zodat ze boven op de tomaatjes passen. Snijd de steeltjes van de bladspinazie. Vervolgens vouw je de bladspinazie op en rijg je de mozzarella met een saté prikker boven op de tomaatjes met de spinazie ertussen. Garneer met een klein beetje versgemalen zwarte peper en presenteer de caprese snacks op een mooi bord.


Gezonde BBQ tips

Gezonde snacks

Vervang het broodje met kruidenboter door een gezond hapje zoals de caprese snacks. Of denk aan gevulde tomaatjes met tonijn of komkommer rolletjes met gerookte zalm. Heerlijk fris, gezond en het bevat veel minder calorieën. Bovendien zit je nog niet vol als het vlees op tafel komt.

Vis pakketjes

Vis wordt vaak vergeten op de barbecue. Probeer eens een vispakketje met groenten. Je maakt dit in een handomdraai klaar door de vis en de groenten in een stukje aluminiumfolie te vouwen en op de barbecue te leggen. Je kunt eindeloos variëren met vis pakketjes. Een aantal voorbeelden zijn kabeljouwfilet met maiskolfjes en paprika, tilapia met courgette, tomaat en verse knoflook of verse garnalen met een dressing van citroen en munt. Kijk eens bij de bbq recepten van FitGirl. Er staat vast wel iets tussen wat je lekker vindt.

Groenten en fruit

Maak eens kleurrijke groentespiesjes of fruitspiesjes voor op de barbecue. Het is gezond, bevat weinig calorieën en is bovendien snel klaar! Kijk eens rond bij de bbq recepten van FitGirl en laat je inspireren.

Salades

Doe bij FitGirl inspiratie op voor een frisse salade voor bij de barbecue. Maak eens een zomerse spinazie salade met aardbeien en balcamico dressing, een salade van kikkerewrten of een quinoa salade met granaatappel. Keuze genoeg!