Fitgirl.nl

avocado snack

Je kunt gewoon weer aan de patat met deze gezonde oplossing; gezonde frietjes in een knapperig jasje van havermout. Er komen geen aardappelen aan te pas, want deze patatjes zijn gemaakt van avocado en op smaak gebracht met overheerlijke kruiden en parmezaanse kaas. Nieuwsgierig geworden naar deze avocado snack?

Avocado snack

Soort gerecht: gezonde snack
Tijd: 20 minuten
Porties: 12 dikke frieten per avocado (genoeg voor 2 personen)

Ingrediënten

  •  1 avocado
  • 1 kopje havermout
  • 1 tl parmezaanse kaas (optioneel)
  • ½ tl chilipoeder
  • Snufje zout
  • Versgemalen zwarte peper
  • ½ kopje amandelmelk
  • 2 geklopte eieren
  • 3 el kokosolie om in te bakken

Mocht je er een lekkere mayonaise bij willen maken dan kun je elk soort (low fat) mayonaise of yoghurt nemen en wat knoflookpoeder, citroensap en rozemarijn toevoegen

Bereidingswijze

Doe de havermout samen met de Parmezaanse kaas, chilipoeder en zout en peper in een blender en mix totdat het geheel op meel lijkt. Doe het meel in een schaaltje. Doe de amandelmelk en het geklopte ei ook allebei in een apart schaaltje. Verhit daarna een koekenpan met de kokosolie. Snijd de avocado door midden en verwijder de pit. Hierna kun je de avocado in stukken snijden, die lijken op dikke frieten.

Doop nu de avocado stukken in de amandelmeel en haal deze dan door het meel. Doop daarna in het eimengsel en haal nog een keer door het meel. Nu kun je het ‘patatje’ in de koekenpan leggen (zorg wel dat de olie goed heet is). Zodra de korst goudbruin is draai je de stukjes avocado om.

Zodra ze aan beide kanten goudbruin zijn haal je de avocadostukjes uit de pan en laat je ze uitlekken op wat keukenpapier. Eet smakelijk!

Over de gastauteur

Kim is student en wil met haar blog eatcleanqueen.nl laten zien dat gezond(er) eten niet vervelend of ingewikkeld hoeft te zijn. Haar recepten zijn veelal geïnspireerd door Amerikaanse lekkernijen, die eigenlijk niet zo goed in een gezonde levensstijl passen. Ze probeert hier als het ware een mouw aan te passen, door creatief om te gaan met verschillende ingrediënten.