Fitgirl.nl

Groene avocado smoothie

Door het drinken van deze groene avocado smoothie krijg je snel veel gezonde voedingsstoffen tegelijk binnen. Het is niet gemakkelijk om dagelijks voldoende groente binnen te krijgen maar in de vorm van een groene smoothie lukt dat zeker.

Het leuke aan smoothies is dat je eindeloos kunt variëren met de ingrediënten. Kies gewoon voor de producten die je lekker vindt. Vers fruit, diverse bladgroentes of een combinatie hiervan. Zuivel en superfoods, zoals chia zaadjes, gebroken lijnzaad of verse kruiden. De mogelijkheden zijn eindeloos. Durf te experimenteren en voeg eens iets extra’s toe als je denkt dat je smoothie daar beter van wordt.

Een goede groene smoothie is laag in calorieën, hoog in vezels en zorgt ervoor dat je lang verzadigd bent. Hierdoor krijgt je lichaam een gezonde boost van vitamines en mineralen binnen. Dit zorgt ervoor dat je lichaam beter functioneert. Het zorgt bijvoorbeeld voor een goede stofwisseling en een energiek gevoel.

Avocado smoothie

Soort gerecht: ontbijt, lunch, tussendoortje
Bereidingstijd: 5 minuten

Ingrediënten

  • 1 banaan
  • 1 avocado
  • 1 hand spinazie (een flinke hand vol)
  • 1 el honing
  • 2 grote glazen water (afhankelijk van de dikte die je zelf wenst)

Bereidingswijze

Snijd de banaan en de avocado in grove stukken en doe alle ingrediënten in een krachtige blender. Mix het geheel een halve minuut tot een minuut tot je een mooie, gladde avocado smoothie hebt. Makkelijk, snel én gezond!

Over de gastauteur

Beaufood staat voor mooi eten. Eenvoudig, heerlijk en met echte smaken, liefst zo vers mogelijk. Een superfoodje hier en daar maar vooral mooie proucten van goede afkomst.

Je vind er recepten voor gezonde dips, makkelijke salades, zelfgemaakte glutenvrije broodjes of culinaire uitschieters. Voel je fijn in een gezond lichaam!