Blog

Afrikaanse boboti

Afrikaanse boboti; love it

Ik weet me niet meer precies te herinneren wanneer ik voor het eerst Afrikaanse boboti maakte, maar ik weet wel dat ik er meteen verliefd op was. De kruidige smaak van kerrie, het friszure tintje van appel en de zoete smaak van rozijnen. Love it! En tegenwoordig doen we dit natuurlijk zonder gebruik te maken van een pakje of zakje 😉 De appel wordt vervangen door perziken!

Dit heerlijke gerecht is vriendelijk voor je portemonnee, kinderen zijn er dol op én zo gemaakt. Deze boboti is koud ook lekker. De smaken zijn lekker ingetrokken na een nachtje te hebben gestaan. Mocht er nog iets over zijn, wat moeilijk voor te stellen is, dan is dat restje een echte aanrader om de andere dag mee te nemen als lunch.


Afrikaanse boboti met perzik

Benodigdheden:

voor een kleine ovenschaal voor twee personen (verdubbel het recept als je een grote ovenschaal wil vullen)

  • 200 gr boontjes
  • 300 gr rundergehakt
  • 2 perziken in blokjes
  • 125 ml creme fraiche
  • 1 ui
  • 2 el parmezaanse kaas (niet erg Afrikaans, wel erg lekker!)
  • Scheutje water

Boboti kruiden (poeder)

  • 1 el kerrie
  • 1 tl paprika
  • 1 tl kaneel
  • snuf zout

Bereidingswijze:

Verwarm de oven op 180 graden.

Verhit een koekenpan (zonder olie of boter) en bak hierin het gehakt gaar. Voeg de kruiden, boontjes en de ui toe en schep goed om. Bak dit zo’n drie minuutjes mee. Voeg in de laatste minuut de perzik toe.

Schep alles in een ovenschaal. Verdun de crème fraiche met 4 eetlepels water en verdeel dit over de boboti. Top af met de kaas en zet 10 tot 15 minuten in de oven.