Fitgirl.nl

Sport muziek voor jouw workout

Muziek is heel bepalend voor je gevoel. Luister je naar een stevig, uptempo nummer met een flinke beat, dan voel je je energiek, sterk en gemotiveerd. Zet je heel rustige muziek op, dan word je kalm en ontspannen. Welke nummers brengen jou in de juiste mood? Stel je ideale playlist samen voor krachttraining, cardio, hardlopen of yoga.

Sport muziek voor jouw workout

Muziek werkt door tot diep in ons neurologische stelsel. Het heeft grote invloed op onze psyche en kan je gemoedstoestand in een paar tellen veranderen. Doe er je voordeel mee en zoek de workout muziek die past bij jouw sport. Ga je hardlopen, kies dan nummers die aansluiten bij het tempo waarin je wilt rennen. Je zult merken dat het je motiveert en dat je het langer volhoudt. De muziek zweept je op, maar leidt je ook af van pijn en vermoeidheid. Je creëert een cadans waarin je eigenlijk als vanzelf loopt. Een lekker hardloopnummer is bijvoorbeeld I Gotta Feeling van The Black Eyed Peas, On Top Of The World van Imagine Dragons of kies voor een heerlijk road nummer zoals Hold Back The River van James Bay, Ride van Kensington, of Happy van Pharrell Williams. Maar je moet uiteraard kiezen voor sport muziek die aansluit bij jouw snelheid en smaak.

Sterk of juist kalm

Doe je aan krachttraining en yoga, dan kies je natuurlijk sport muziek die hierbij past. Krachttraining vraagt om explosieve nummers die je een sterk en gedreven gevoel geven, zoals All About That Bass van Meghan Trainor of Animals van Martin Garrix. Begin je gejaagd en onrustig aan yoga, dan kun je mellow muziek opzetten om in een kalmere stemming te komen, denk aan Stone Into the River van Douwe Bob of Same Heart van Laura Jansen of kies voor instrumentale lounge muziek. Voor elke sport geldt: ga uit van je eigen smaak en kijk online rond om een goede playlist samen te stellen.

Nieuw_calltoaction1

Sport muziek meenemen

Tijdens je workout is een groot apparaat onhandig. Luister je naar sport muziek, gebruik dan een lichtgewicht mp3-speler en bewaar deze in een strakke of afsluitbare broek- of jaszak. Een speciale armbelt is natuurlijk helemaal ideaal. Bij sport muziek is het uiteraard ook belangrijk dat je oortjes goed blijven zitten. Check dit vooraf goed om ongehinderd te kunnen trainen en ergernis te voorkomen.

  • miranda

    Een tip aan fitgirl; misschien een idee om zelf (jullie) een muziek lijst te maken met verschillende nummers, op Spotify en dit te delen?

    • Bedankt voor de leuke tip, dat gaan we zeker nog eens doen! En tips voor die playlist zijn dan natuurlijk ook meer dan welkom, fijne dag!