Fitgirl.nl

Meer dan 50 verschillende soorten yoga

De meeste populaire vorm is Hatha yoga, gevolgd door Bikram en Vinyasa.

Naast deze bekendere vormen, ontstaan er ook nieuwe yogatrends. Bijvoorbeeld ‘naked’ yoga, ook wel vivastra yoga genoemd. Dit is op zich niets nieuws want Yoga wordt al sinds de oudheid naakt bedreven. Maar in de afgelopen jaren begint de trend weer op te komen in grote steden zoals New York en Londen, zelfs met gemengde lessen in groepsverband. Of deze vorm van yoga ook naar Nederland over zal waaien is nog maar de vraag…

Ontdek de verschillende soorten yoga

Daarnaast wint Acro yoga aan populariteit. Dit is een spannende combinatie van yoga, massage en acrobatiek, die samen met een partner wordt bedreven. En hondenliefhebbers kunnen zich uitleven met Doga: yoga met je hond. Doga-beoefenaars streven naar een grotere harmonie met hun honden.

deel 3 yoga IG strech

Auteur: Djina van strech.nl

shop

Over de gastauteur

Al twee jaar lang reist Djina met haar vriend de wereld over om interessante yogaspots te ontdekken. Momenteel zijn zij op Bali waar ze omringd worden door yogascholen en gepassioneerde yogi’s van over de hele wereld. Volg haar zoektocht op strech.nl, een grappige blog met een knipoog naar de yoga industrie.