Fitgirl.nl

Wie is nou die yogi?

DE yogi een vrouwelijke hoog opgeleide veelverdiener.

De yogi heeft een opvallend profiel. Ze is voor het overgrote deel universitair geschoold, 80% is vrouw en bijna de helft verdient meer dan $75.000 per jaar. Het gros van de yogi’s is tussen de 18 en 55 jaar oud. Wat je niet zou denken is dat slechts 12% van de yogi’s er een vegetarisch dieet op nahoudt.

Het profiel van de yogi

Best verkopende producten op Amazon: Yoga artikelen. Vrouw én veel geld verdienen. Misschien is dit een van de redenen dat de yogi’s opvallend veel geld spenderen. Gemiddeld besteedt de Amerikaanse yoga-beoefenaar zo’n 500 dollar per jaar aan yoga.

Slechts een deel hiervan gaat naar de kosten van de yogalessen: het overgrote bedrag gaat naar accessoires zoals yogabroeken en matjes. De meest populaire merken zoals verkocht op Amazon zijn het bekende yogabroeken-merk Lululemon en de yoga-handdoek van Euphoria. Hiernaast besteedt menig yogi, in de geest van de gezondheids-hype, tevens meer geld aan gezonde voeding en spullen zoals dvd´s en andere attributen.

Bekijk de infographic om meer opvallende feiten en cijfers te weten te komen over de yoga industrie.

deel 2 yoga IG strech

Met dank aan dr-discount.nl voor de illustraties. Auteur: Djina van strech.nl

Over de gastauteur

Al twee jaar lang reist Djina met haar vriend de wereld over om interessante yogaspots te ontdekken. Momenteel zijn zij op Bali waar ze omringd worden door yogascholen en gepassioneerde yogi’s van over de hele wereld. Volg haar zoektocht op strech.nl, een grappige blog met een knipoog naar de yoga industrie.