Fitgirl.nl

Fitspiration: slaan we niet een beetje door?

Je opent Instagram, scrollt door Facebook… en jawel, er komt een lange parade platte buiken, strakke billen, fotogenieke groene smoothies en clean meals voorbij. Natuurlijk kunnen foto’s van trainingsresultaten en gezonde voeding inspirerend zijn, maar slaan we niet een beetje door, vroegen we ons bij FitGirl af. Waarom sporten we eigenlijk? Omdat we het leuk vinden en er fitter van worden of omdat we erbij willen horen en aan iedereen willen laten zien hoe goed we bezig zijn?

Fitspiration.. Maar waar gaat het eigenlijk om?

Natuurlijk is het prima om zo nu en dan een trotse foto op sociale media te zetten, maar door de eindeloze stroom fitspiration lijkt jezelf profileren belangrijker te worden dan dat waar het uiteindelijk om gaat: lekker bezig zijn, fysiek en mentaal sterker worden, je fit en energiek voelen. Sporten doe je niet voor de buitenwereld maar voor jezelf, omdat je het leuk vindt en een bepaald doel wilt bereiken. Foto’s op sociale media posten leid je daar alleen maar vanaf. Je zelfvertrouwen zou niet afhankelijk moeten zijn van het aantal reacties en likes. Bevestiging van anderen heb je helemaal niet nodig als het om jouw sport, lijf en voeding gaat.

shop

Concentreer je op jezelf

Ben je zelf terughoudend met het plaatsen van foto’s, maar volg je wel tientallen mensen die om de haverklap hun buikspieren en lunch met groente en kip laten zien, wees dan ook op je hoede. Wat ter inspiratie begint, kan al snel een frustratie worden. Want nee, dat rode hoofd, zweet en harde werken zie je niet, net zoals je geen plaatjes te zien krijgt van de keren dat iemand voor een kroket en patatje mét bezweek. Laat je niet misleiden, neem wat je ziet met een flinke korrel zout en concentreer je vooral op jezelf, op jouw training, op jouw voeding en op de ontwikkeling van je eigen fysieke en mentale kracht.