Fitgirl.nl

Sporten en afvallen volhouden, hoe doe je dat?

Het begin van een nieuw jaar is voor veel vrouwen hét moment om gezonder te gaan eten en vaker naar de sportschool te gaan. Na een maand vervallen de meesten in hun oude gewoontes en haken af. Waar komt dit door? En belangrijker: wat kun je doen om het te voorkomen? Sporten en afvallen volhouden, hoe doe je dat?

Hoe blijf je gemotiveerd?

Je kent ze vast: vrouwen die moeiteloos gezond eten en meerdere keren per week met veel plezier sporten. Terwijl jij na twee weken verantwoorde voeding naar chocolade en pizza snakt en je met veel moeite van de bank kunt losweken om te gaan hardlopen of fitnessen. Wat is het geheim? Hoe zorg je dat jij ook gemotiveerd blijft?

Duidelijk doel

Of het nu om yoga, krachttraining of een andere sport gaat, je houdt het alleen vol als je het leuk vindt en een duidelijk doel voor ogen hebt. Formuleer dus voor jezelf wat je wilt bereiken: een bepaald gewicht, een betere conditie, een gespierd lijf, het lopen van de halve marathon. Het maakt niet uit wat het is, zolang je maar helder voor je ziet waar je heen wilt. Dát is waar je naartoe werkt. Dát is waar je het voor doet. Het kan ook helpen om het visueel te maken. Door bijvoorbeeld een foto van jouw droomlijf op je kledingkast te plakken of een succesvolle atlete als screensaver te kiezen. Zo word je voortdurend aan je doel herinnerd en krijgt het een vaste plek in je gedachten.

Nieuw_calltoaction7

Sporten en afvallen volhouden? Maak het leuk

Sporten en afvallen volhouden lukt alleen als je geniet van waar je mee bezig bent en gewoon doorgaat als het even tegenzit. Maak het leuk en zorg dat het leuk blijft. Laat je inspireren en ga de uitdaging aan. Volg op social media mensen die lekkere en gezonde recepten posten, trainers die goede tips over oefeningen en mindset geven, bloggers die je motiveren op het gebied van een gezonde leefstijl. Lees over je sport, leer nieuwe oefeningen, verbeter je techniek, maak het steeds een tandje zwaarder en wees trots op je progressie, hoe klein die soms ook is.