Fitgirl.nl

Tips voor een egale huid van van binnenuit

Veel vrouwen hebben last van huidirritaties, huiduitslag, een droge of juist vette huid, jeuk of puisjes. Veel van die huidproblemen komen van binnenuit.

Oorzaak

Is het je wel eens opgevallen dat sportieve mensen die gezond eten vaak ook een gezonde, egale huid hebben? Dat komt omdat je huid de spiegel is van je innerlijke gezondheid. Veel huidproblemen ontstaan als reactie op ongezond eten, te weinig slaap, een tekort aan vitamines en mineralen, stress of ontstekingsprocessen in je lichaam. Het gebruik lotions, scrubs en crèmes heeft dan weinig zin, omdat je daarmee vitaminetekort, slaaptekort of andere problemen in je lichaam niet oplost.

Huidproblemen van binenuit

Als je hormonen uit balans zijn (pubertijd, menstruatie, stress) kan ook de huid uit balans raken. Overactieve hormonen veroorzaken bijvoorbeeld overactieve talgproductie en daarmee verstopte poriën waardoor puistjes ontstaan.

Ongezond eten, alcohol, (hormonale) medicatie en kunstmatige toevoegingen in voedingsmiddelen kunnen huidkwalen te kunnen veroorzaken.

Strenge diëten volgt waarbij bepaalde voedingsstoffen worden weggelaten waarddoor een tekort aan essentiële vitamines, mineralen en spoorelementen kan ontstaan.

Roken is schadelijk voor elk orgaan, inclusief je huid.

Als je lactose intolerant of allergisch voor gluten bent is het mogelijk dat je sneller last krijgen van huidproblemen.

Vaak bevatten crème, lotions en cosmetica allerlei chemische bestanddelen waar je huid niet voor gemaakt is.

Als gevolg van een te grote cortisolproductie (veroorzaakt door stress) raken hormonen uit balans en kunnen huidproblemen ontstaan.

Nieuw_calltoaction7

Tips voor een egale huid

Zorg ervoor dat je van binnenuit gezond wordt. Eet gevarieerd en gezond. Dat wil zeggen: voldoende groente en fruit, drink dagelijks 2 liter water, eet eiwitten, koolhydraten en gezonde vetten. Daarnaast is beweging, het vermijden van stress en stoppen met roken erg zinvol. Ook is het verstandig om alle tubes en potjes in je toilettas eens goed te bekijken. Wat zit er allemaal in? Als er veel chemische bestanddelen aan toegevoegd zitten doet het waarschijnlijk meer kwaad dan goed voor je huid. Laat je adviseren bij een huidspecialist in de buurt en probeer zo natuurlijk mogelijk te smeren. Je huid zal je dankbaar zijn.