Fitgirl.nl

Natuurlijk mooi zijn en blijven

Schoonheid is een subjectief begrip. Wat de één mooi vindt is niet per definitie ook mooi voor een ander. Wat als schoonheid wordt ervaren is zelfs per cultuur verschillend. 

Mooi zijn zit van binnen

Ja, het is een cliché. Maar het is waar. Wat je uitstraalt heeft alles te maken met hoe je je van binnen voelt. Toch zijn we dagelijks bezig met ons uiterlijk. Doen we dat om ons gebrek aan innerlijke schoonheid te verbloemen? Innerlijke schoonheid heeft alles te maken met zelfvertrouwen en dat ontbreekt nogal eens, zeker bij vrouwen.

Leeftijd en uiterlijk

  • Als 15 jarige ben je onzeker over wie je bent en daarom besteed je (te)veel tijd aan je uiterlijk. Wat je dan nog niet weet, is dat je het helemaal niet nodig hebt. Slanker, strakker en gladder als dat wordt het meestal niet meer.
  • Als 25 jarige heb je veel energie en krijg je steeds meer zelfvertrouwen. Het is bijna vanzelfsprekend om zorgeloos de badkamer uit te stappen en aan aandacht van mannen kom je niets tekort.
  • Als 35 jarige valt het je op dat die ‘kreukels’ na het slapen gedurende de dag nog maar moeizaam verdwijnen en dat je lichaam door die zwangerschap behoorlijk veranderd is. Maar goed, je bent nog jong, hebt nog volop energie, dus je maakt er wel wat van.
  • Als 45 jarige heb je het zelfvertrouwen dat je inmiddels hebt opgebouwd hard nodig! De lijntjes in je gezicht blijven de hele dag zitten, je frons-rimpel is een kloof geworden en het ergste van alles: je oogleden zakken iets waardoor je er vermoeider uit ziet dan je bent. Je benen zijn met de beste wil van de wereld niet meer glad te strijken en ook met fanatiek sporten worden je buik en billen niet meer wat ze geweest zijn.

Inner beauty lasts a lifetime

Accepteer dat je lichaam veranderd: een kilootje meer maakt je vrouwelijk en die lijnen in je gezicht zitten er door de dingen die we meemaken; het zijn levenslijnen. Hoe ouder we worden hoe meer levenslijnen we krijgen. Het laat zien wie je bent! Inmiddels heb je het een en ander meegemaakt, waardoor je een aangename gesprekspartner bent. Je bezit over de nodige zelfspot én zelfvertrouwen. Dit is precies wat een vrouw aantrekkelijk maakt.

Happy girls are the prettiest

Zorg goed voor je lichaam en geest. Zorg voor voldoende uitdaging, plezier, gezonde voeding, water, beweging, voldoende ontspanning en rust. Ben je eigen aantrekkelijk, vrolijke, zelfbewuste, mooie zelf. Daar is er maar één van. Wie je bent, dat straal je uit, dus wees de beste versie van jezelf!

Over de gastauteur

Marian Palsgraaf is oprichtster van Just Be You, een online feel good magazine dat je inspireert en motiveert.

Just be you brengt nieuws, informatie, interessante artikelen, tips voor een bewuste en positieve levensstijl en strategieën over liefde (voor jezelf), jezelf zijn en genieten.